Stemmingswisselingen beheersen

Bij veel vrouwen hebben de perimenopauze en de menopauze een invloed op hun mentale en emotionele welzijn. Als je plots tegen je partner of kinderen uitvalt, je zonder aanleiding ergert, plots in huilen uitbarst of eenvoudigweg niet kunt omgaan met zaken zoals eerder, dan behoor je tot de 47%* vrouwen die zeggen dat hun humeur beïnvloed wordt tijdens deze overgang op middelbare leeftijd.

Lees artikel

Word je zwaarder?

Als de menopauze begint bij vrouwen wanneer ze 40 à 50 jaar oud zijn, vinden ze het vaak moeilijk om hun figuur te behouden en komen ze aan rond hun buik, heupen en dijen.

Tijdens deze periode vinden veranderingen in het lichaam plaats. De menopauze vertraagt het metabolisme – waardoor er minder calorieën worden verbrand – verhoogt de eetlust en zorgt ervoor dat het lichaam vet vasthoudt.

Lees artikel

Slaap je slecht?

Voel je je moe, kun je je moeilijk concentreren en heb je over het algemeen minder energie dan anders? Iedereen die ooit met slapeloosheid is geconfronteerd, begrijpt welke impact het kan hebben op je fysieke en mentale welzijn en hoe het je dagelijkse leven kan verstoren.

Lees artikel

Natuurlijke verlichting van opvliegers

Natuurlijke verlichting van opvliegers
Begin je zonder aanleiding te zweten of wordt je huid plots warm? Dan behoor je waarschijnlijk tot de 79%* vrouwen die opvliegers ervaren tijdens de menopauze.

Wat is een opvlieger en waarom gebeurt het? Opvliegers zijn voor elke vrouw verschillend en kunnen variëren van dag tot dag.

Lees artikel

Symptomen van de menopauze