Nachtelijke transpiratie

Nachtelijke transpiratie tijdens de perimenopauze?

Drie op vijf vrouwen hebben last van nachtelijke transpiratie tijdens de perimenopauze. Dit is de nachtelijke versie van opvliegers en elke vrouw ervaart het op een andere manier. Sommige vrouwen hebben slechts af en toe last van nachtelijke transpiratie, terwijl andere vrouwen er elke nacht van wakker worden.

Nachtelijke transpiratie: een reactie op hormonale veranderingen

Zweten is op zich een belangrijke lichaamsfunctie. Het is een geweldige manier om je lichaamstemperatuur te beheersen: het zweet verdampt en koelt je lichaam af. Tijdens de perimenopauze kan dit proces echter uit evenwicht raken. Hormonale schommelingen doen je verstand denken dat je lichaam oververhit is. Daarom doet het je zweten om je van die hitte te ontdoen.

Tips voor als je last hebt van nachtelijke transpiratie:

– Gebruik beddengoed en nachtkledij van natuurlijke, goed ademende stoffen die snel drogen en je lichaamshitte en zweet laten vervliegen. Katoen is een goed voorbeeld.
– Zorg ervoor dat je slaapkamer koel en goed geventileerd is.
– Een goed ventilerende matras kan ook helpen bij nachtelijke transpiratie.
– Vermijd hete douches of ligbaden voordat je gaat slapen.
– Vermijd voedsel en drank die nachtelijke transpiratie kunnen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld erg pikant eten, cafeïne of alcohol.

Een andere oplossing is Ymea Dag & Nacht, een natuurlijk product op basis van gestandaardiseerde plantenextracten. Ymea Dag & Nacht helpt niet alleen tegen symptomen van de perimenopauze zoals opvliegers en nachtelijke transpiratie, maar zorgt ook voor een goede nachtrust.

Ontdek Ymea Dag & Nacht