Prikkelbaarheid

“Ik reageer soms anders dan ik normaal gezien zou doen.”

Veel vrouwen zeggen dit wanneer ze in de perimenopauze zijn. Je kunt zonder echte aanleiding sneller geïrriteerd raken en overweldigd worden. Je reactie kan een gevoel zijn dat je wat afstand moet nemen van alles en iedereen zodat je je nergens mee moet bezighouden. Je kunt je ook schuldig voelen omdat er eigenlijk niets is om boos over te zijn. Al die gevoelens maken deel uit van de perimenopauze. Je hormoonsysteem verandert, waardoor je je gemakkelijker geïrriteerd voelt. En bekijk het positief: gevoelens van irritatie en kwaadheid kunnen ook verlossend zijn. Ze helpen je om jezelf beter te begrijpen, waarvoor de perimenopauze een uitgelezen moment is.
“Ik werd plots regelmatig boos zonder echte aanleiding en kon eerst maar niet begrijpen waarom. Maar toen begon ik te beseffen dat ik in de perimenopauze was. Ik had nog steeds soms een slecht humeur maar ik begreep tenminste waarom.”
Ymea Totaal helpt je om te gaan met de belangrijkste menopauzesymptomen, zoals opvliegers, nachtelijke transpiratie en prikkelbaarheid.

Ontdek Ymea Totaal